KAKO ŽENE VIDI PISAC IZ MIKRO DRŽAVE LIBERLAND

Starost je prirodan proces života koji se događa skoro svima nama. Mnogi ljudi misle da su znakovi starosti seda kosa, bore, suva koža i slične pojave, ali liberlandov pisac, Karlo Astrahan, na jedan vrlo zanimljiv način zapaža i komentariše tu kompleksu situaciju.

On zapravo tvrdi da žena počinje stariti onog trenutka kada počne skrivati svoje, nazovimo nedostatke. U nastavku teze kaže da žene pokušavaju već u ranim srednjim godinama sakriti svoje prave godine koristeći estetske tretmane i blage hiruške korekcije. Citiram „ Žena da bi ostala mlada mora da drži vatru ljubavi u srcu i da neguje sebe na način koji odražava unutrašnje stanje zdravim, bez previše ega i negativnih emocija. Jedino će tako uspeti da održi svoje telo mladim

Naše godine se mogu primetiti po hodanju, govoru, glasu i ponašanju, stoga je važno održavati zdrav stil života, biti ponosan na sebe, izbegavati stres i ne konzumirati duvan kako bismo sačuvali svoj glas i stas.  Godine nisu razlog da prestanemo voditi brigu o sebi. Negujte svoje telo i kožu uz upotrebu blagih krema, neutralne šminke i kvalitetne kozmetike. Ne bismo trebali biti vulgarni, već bismo trebali biti ponosni na svoje godine i prihvatiti ih kao deo našeg iskustva i mudrosti. Na kraju, godine su samo broj i ne bismo trebali uzimati sve k srcu, već se usresrediti na ono što je stvarno važno u životu.

Tekst: Katarina Rokvić

Foto: Privatna arhiva