ŠUTI GORANE MATERE TI

Ne prođe nekoliko dana neko na društvenim mrežama besno objavi cenovnik iz ugostiteljskih objekata, verovatno tim činom želeći da skrene pažnju na visinu cena,

Međutim ovaj put je u pitanju razlika u cenama između jednog decilitra vina i jedne litre vina. Naime, poznati novinar Goran Milić na svom Facebook profilu objavio je cenovnik u bistrou Bite bay u Slanom koji jedan decilitar vina nudi za 2,20 eura, a jednu litru istog tog vina za 24 evra. Gde je nastao problem. Pa, iskreno, problem je nastao što je Goran Milić hteo da ispadne pametan i održi predavanje vlasniku kafane. To pametovanje nikome nije išlo u prilog osim vlasniku kafane. Evo šta je kolega Milić izjavio:

– Koncentriraniji promatrač opazit će nelogičnost da cjenik u bistrou Bite bay u Slanom nudi čašu od jedan decilitar bijelog (i crnog) vina po 2,20 eura, a bocu tog istog vina od jedne litre po 24 eura. Logično čuđenje – zašto bi bilo jeftinije donositi 10 puta po jedan decilitar vina od jednokratnog serviranja boce od jedne litre? Tko prvi pogodi pravi razlog (a iz ugostiteljovog kuta gledanja je opravdan) častim ga kavom, kiselom, i čašom od jednog decilitra bijelog ili crnog. U Slanom ili Zagrebu, bilo gdje.

Dragi kolega Miliću, drugi put dobro razmislite kad budete nešto kritički napisali. 

Tekst: Fokus vesti

Foto: Privatna arhiva