DŽORDANOVA VILA NA JUPITERU

DŽORDANOVA  VILA  NA  JUPITERU

Jedan od uslova Michaela Jordana za pristanak na snimanje Poslednjeg plesa bio je da ga se ne snima u njegovoj kući jer ipak nije želio celom svetu otkriti taj deo svoje intime. Zato su se razgovori s njim vodili na tri lokacije za koje je reditelj Jason Hehir smatrao da izgledaju kao da bi Jordan mogao živeti u njima.

Jordan živi u mestu Jupiter u američkoj saveznoj državi Floridi, što je prilično simbolično budući da mnogi smatraju kako MJ nije s ove planete. I nije jedini slavni stanovnik tog gradića, komšinica mu je Serena Williams.

No u Jordanovu vlasništvu je još i imanje na kojem je živeo dok je igrao za Chicago Bullse, u Highland Parku, u kojem i danas živi Toni Kukoč, negde na pola puta između Chicaga i obližnjeg Milwaukeeja.

Godinama ga pokušava prodati, prepolovljena cena ima simboličko značenje

To imanje Jordan pokušava prodati već osam godina, ali bezuspešno. No zahvaljujući tome što je na prodaju, možemo videti kako izgleda raskoš u kojoj je nekad živio, kad je već zabranio da se snima njegov aktualni dom.

Od 2012. Gospodin Leteći je prepolovio cenu i čak mogućem kupcu ponudio bonuse u obliku celog kompleta njegovih Air Jordan tpatika, piše Business Insider. Početna cena mu je bila 29 miliona dolara, a sad se prodaje za tačno 14.855.000 dolara, u čemu takođe ima simbolike jer ukupno daju Jordanov broj 23.

Jordan plaća 100.000 dolara poreza godišnje zbog vlasništva nad tim imanjem i rado bi ga se rešio. Business Insider objašnjava zašto ga ne može prodati. Čini se da je problem u detaljima koji su lični.

“Svakoj kući koja je ovako preterano ‘poboljšana’ treba jako puno vremena da se proda”, rekla je Gail Lissner iz Integra Realty Resourcesa, agencije za prodaju nekretnina.

To je Jordanov dom i treba puno posla da ga pretvorite u svoj

U to “preterano poboljšavanje” spadaju veliki bazen s travnatim ostrvom u sredini, vrata iz Playboyeve vile, stol baziran na ulicama Bagdada i zastavice s Jordanovim brendom na terenu za golf.

Sama kuća ima oko 16.800 kvadratnih metara, a celo imanje se proteže na više od 28.000 kvadrata. Na kapiji je veliki broj 23 i već na prvi pogled je prilično jasno ko je vlasnik. Možda je baš u tome problem.

“To je uistinu Jordanov dom. Trebalo bi puno posla da ga pretvorite u svoj”, rekao je Bruce Bowers iz agencije Bowers Realty Group.

Ima sobu za svaku prigodu – sviranje klavira, igranje biljara, pušenje cigara…

Jordan je celo imanje dao izgraditi od temelja prema vlastitom ukusu, a uz spomenuti bazen s travnatim ostrvom, okružuju ga teniski teren, igralište za golf, jezerce s ribama…

Unutra je, dakako, i lična košarkaška dvorana, potpuno opremljena teretana, devet spavaćih soba, 19 kupatila te posebne prostorije za različite aktivnosti, poput sviranja klavira, igranja biljara ili pušenja cigara. Ima i vinski podrum, a Jordanova omiljena prostorija navodno je bila knjižara koja se jednostavno pretvara u dvoranu za projekcije.

Tekst: Fokus vesti

Foto: MJ