GADAFI I MRTAV ŠIKANIRA AMERIKU

 

Ponovo je aktuelno pitanje vezano za finansiranje američkih muzičkih i filmskih zvezda od strane porodice Gadafi. Jedna od najcenjenijih od strane porodice Gadafi bila je Mariah Carey. Odavno se zna da je Mariah Carey prihvatila velike honorare od Gadafijeve porodice. Međutim ispostavilo se da su nekadašnje izjave Mariah Carey kako nije bila svesna ko ju je unajmio, samo balon od sapunice. Mariah Carey je dobila milion dolara od Gadhafijevog sina za nastup na zabavi u St.Bartsu 2008, ali tu nije kraj njenog pevanja porodici Gadafi. 2009 godine na privatnoj zabavi za pedesetak ljudi Mariah Carey dobila je još million dolara. No, nije samo Mariah Carey pevala za porodicu Gadafi, bili su angažovani i Beyonce, Nelly Furtado, Usher i 50 Cent.

Problem s tim honorarima je u tome što potiču iz porodice koja je bila osuđena za kršenje ljudskih prava. Libijski diktator, Gadafi nastradao je na početku revoluciju u Libiji, a još od ranije bio je optužen da je naredio 1988. teroristički napad na let 103 Pan Am u Škotskoj.

Mariah Carey je ponovo dala izjavu u kojoj kaže da se nakon toliko godina oseća “užasno i neugodno” jer nije bila svesna situacije.

Tekst: Fokus vesti

Foto: Privatna arhiva