HOLIVUDSKI GLUMCI I NJIHOVI SLUČAJNI DVOJNICI

Eddie Murphy i nepoznati muškarac

Kad uporedite ove dve fotografije mislili bi ste da je Eddie Murphy vampir ili da je sebe fotografisao starinskim fotoaparatom. Ali pogledajte bolje, stavite Edijevu fotografiju pored fotografije ovog nepoznatog čoveka. Sličnost je tolika da mogu da budu blizanci, samo ih deli nekoliko decenija razlike. Neverovatna sličnost. Eddie Murphy poznati je komičar, glumac, pevač, scenarista i producent. Karijeru je započeo kao komičar, radeći stand-up ranih 1970-ih. Rekao je da ga je slušanje albuma Richarda Pryora kada je imao 15 godina nadahnulo na komedije.

Takođe je postao redovni član Saturday Night Live-a, a njegove kolege glumci rekli su da je udahnuo svež vazduh u show tokom 1980-ih. Osim bavljenja filmom, Eddie Murphy imao je i plodnu pevačku karijeru.

 

Nicolas Cage i osoba iz perioda građanskog rata

Ko bi mogao pomisliti da Nicolas Cage provodi svoje slobodno vreme  u Tennesseeju za vreme građanskog rata?  Ili je to ili on ima neverovatnu sličnost s čovekom koji je živeo od sredine do kasnih 1800-ih. Nicolas Cage, rođen je kao Nicolas Kim Coppola, američki je glumac i reditelj koji je imao na desetine filmskih naslova. 

Od svoje prve uloge na filmu 1982. godine, do sada je radio u raznim filmovima, uključujući Wild in Heart, Racing with the Moon, Ghost Rider, City of Angels i National Treasure. Osim glume, Nicolas Cage takođe je radio kao reditelj i producent, s rediteljskim debijem 2002. godine u filmu Sonny. Nicolas Cage, aktivan je na polju dobrotvornog rada. 

Christian Bale i nepoznati čovek

Osim njihovih veličanstvenih brada, Christian Bale i ovaj nepoznati čovek, koji je, živeo od sredine 1800-ih do ranih 1900-ih, velika sličnost može se primetiti u njihovim očima, kao i generalno sličnost kada je u pitanju oblik njihovih lica. Poznat po brojnim ulogama u filmu, uključujući glavnu ulogu u franšizi Dark Knight, Christian Bale je englesko-američka slavna osoba, poznata i po svom intenzivnom metodičkom glumačkom stilu, gdje svojevoljno drastično mijenja svoje tijelo samo da bi se uklopila u specifične filmske uloge ,

Za predanost svom radu stekao je veliko priznanje, uključujući nagradu Akademija i dva puta je osvajao Zlatni globus. Osim toga, on je nepokolebljivi zagovornik zaštite životne okoline i podupire mnoge ekološka udruženje, uključujući Greenpeace, Društvo za zaštitu morskog ovčara i Svjetsku federaciju za divlje životinje.

 

Orlando Bloom i rumunski slikar

Sledeći na našem spisku je slavni engleski glumac i poznati rumunski slikar Nicolae Grigorescu. Orlando Bloom engleski glumac poznat po tome što je napravio proboj u franšizi Gospodar prstenova, kao i po ulogama u filmskom serijalu Pirati s Kariba. Osim glume u filmovima, također je prisutan kao glumac u pozorištu. 

Bloom je takođe poznat po svom humanitarnom radu, a 2009. godine imenovan je UNICEF-ovim ambasadorom dobre volje. S druge strane, Nicolae Grigorescu poznati rumunski slikar smatra se ocem modernog rumunskog slikarstva. Bio je plodan slikar za kojeg se znalo da je umro slikajući delo pod nazivom Povratak sa sajma.

 

Robin Williams i ruski zoolog Ilyich Mechnikov

Robin Williams bio je američki glumac i komičar koji je glumio u mnogim komičnim filmovima i TV emisijama od početka 80-ih. Počeo je izvoditi stand-up komediju u 70-ima i brzo se proglasio jednim od najsmješnijih muškaraca u Hollywoodu. Gledao je u više filmova, uključujući gospođu Doubtfire, Good Will Hunting, Društvo mrtvih pjesnika, između ostalih. Nažalost Robin Williams počinio je samoubojstvo 2014. godine.

Ilyich Mechnikov bio je poznati ruski zoolog koji je najpoznatiji po svojim opsežnim pionirskim istraživanjima u imunologiji. Značajno je da je u istoriji prepoznat kao čovek koji je otkrio fagocite, što mu je početkom 20. stoljeća donelo Nobelovu nagradu za fiziologiju i medicinu.

Tekst: Karlo Astrahan

Foto: Privatna arhiva