LEO MESSI, CR7 i COVID-19

Fudbaleri i druge sportske zvezde širom sveta udružuju se kako bi pomogli u borbi protiv širenja koronavirusa.

Jedan od njih je Lionel Messi, koji je zajedno s Cristianom Ronaldom, dao nekoliko miliona evra pomoći bolnicama.

Udruživanjem radi pomoći u borbi protiv pandemije

Dvojica fudbalera krenuli su u borbu protiv koronavirusa tako što su novac donirali u nastojanju da pomognu ublažavanju pandemije koronavirusa.

Klinika u Barceloni otkrila je da im je kapetan Barcelone Messi donirao 500.000 evra, kao i još jednom medicinskom centru u Argentini.

U međuvremenu, zvezda Juventusa Ronaldo i njegov agent Jorge Mendes dali su tri miliona evra odeljenjima intenzivne nege obolelima od koronavirusa u rodnom Portugalu.

Klinika Barcelona potvrdila je u utorak da je primila donaciju argentinskog igrača koja će ići i za lečenje zaraženih pacijenata i za istraživanje COVID-19.

“Hvala vam puno, Leo, na predanosti i vašoj podršci”, rekli su zaposleni u bolnici.

Španski list Mundo Deportivo izvestio je da će pola miliona evra otići klinici Barcelona, ​​a druga polovina u medicinski centar u Messijevoj rodnoj Argentini.

Španija je postala jedna od zemalja koja je najviše pogođena epidemijom koronavirusa. U međuvremenu, značajna donacija Ronalda i njegovog agenta Jorgea Mendesa biće podeljena bolnicama u Lisabonu i Portu.

U iznosu od milion evra finansira će se dve jedinice intenzivne nege bolnicama u Lisabonu i Santa Maria.

“Oni su bili apsolutno nesebični “, rekao je direktor bolnice Santa Maria Daniel Ferro. Nadamo se da će ovo biti dobar primer drugima uspešnim sportistima koji imaju mogućnosti da pomognu.

 

Tekst: Fokus Vesti

Foto: Sport