NAJOPASNIJI KVARTOVI U ČIKAGU!

 

Kada pomislite na kvartove u Čikagu i njihovu okolinu, mnogi stereotipi vam padaju na pamet. Postoje koledž ili hipsterske četvrti, kao i četvrti gde žive ljudi sa naših prostora većinom Srbi ili Makedonci, ali i delovi grada poznati po zločinima i siromaštvu. Sve u svemu, Čikago se svrstava u najbolje lokacije za život u Sjedinjenim Državama. To je rezultat jake ekonomije, kulturnih dešavanja  i dobrih poslovnih prilika. U Čikagu postoje naselja koja odgovaraju svačijem ukusu.

Međutim, ovaj grad ima i svoju tamnu stranu za koju se nadamo da nećete iskusiti. Postoje četvrti koje su udaljene od glavnih gradskih turističkih oblasti. Iako su nažalost prepune kriminala, mnogi kažu da su ove četvrti okosnica Čikaga i da je to razlog zašto je grad takav kakav jeste danas. Predstavljamo 5 najopasnijih četvrti u Čikagu, po istraživanju Chicago Tribune-a.

 

1. West Englewood

Najgora četvrt u Čikagu je West Englewood koji ima 35.000 stanovnika, prosečni prihod od 29.000 dolara i treći najgori indeks kriminala u gradu. Znajte da ovaj kvart ima takvu reputaciju kada Google automatski predloži u pretrazi “West Englewood Crime” pre nego što završite sa unosom imena ovog naselja. Pored niskog prosečnog dohotka, velikog broja stanovnika i strašnog indeksa kriminala, mnogi stanovnici bore se da sastave kraj s krajem.

 

2. Englewood

Nešto manji i još siromašniji brat blizanac jeste Englewood sa svojih 28 hiljada stanovnika i prosečnim primanja od oko 20000 dolara godišnje. Stopa kriminala je četvrta najviša od ukupno 76 gradskih naselja.

 

3. Riverdale

Indeks kriminala najgori je u Čikagu, a prosečni prihod domaćinstva iznosi 14.000 dolara. Celokupno stanovništvo ovog naselja živi ispod granice siromaštva. Svaki peti stanovnik nije zaposlen. Kuće se prodaju po 90 hiljada dolara zbog nebezbednosti.

 

4.Fuller Park

Sa niskom gustinom stanovanja od 2800 stanovnika, ali sa stopom kriminala koja je druga najgora u Čikagu, Fuller Park je na broju pet na ovoj listi. Prosečni dohodak iznosi svega 18.000 dolara, dok se kuće prodaju u proseku 114.000 dolara.

5.Auburn Gresham

Kao i većina drugih opasnih kvartova, Auburn Gresham se takođe nalazi na južnoj strani grada. Sa 49.000 stanovnika gusto spakovanih u malom prostoru, ovaj kvart ima 11. najgori indeks kriminala u Čikagu. Više od 16% stanovnika ovog kvarta je bez posla, a prosečan prihod domaćinstva iznosi 33.000 dolara godišnje.

Tekst: Fokus Vesti

Foto: Vice