POSLOVI IZ PAKLA

Ako ste do sada kukali na vaša radna mesta, verujem da će te nakon čitanja ovog teksta biti mnogo zadovoljniji poslom kojim se bavite.

Masturbator životinja

Priznajte da većina vas nije čula za ovo zanimanje. E, pa, dragi moji, vidite neki poslovi su izvan okvira stvarnog. Bilo da se radi o naučnom istraživanju ili običnom rasplodu, seme životinja se na neki način mora izvući iz životinje. Taj posao najčešće obavljaju profesionalni masturbatori životinja, a težina i degutantnost posla koji obavljaju zavise o tome u kakvim uslovima rade. 

Radnik na uklanjanju pregaženih životinja

Verujem da većina vas bi ovo radno mesto mogla da zamisli samo u košmaru. Osim što ljudi istrebljuju životinje na milion načina iz raznih motiva, one nekada ne mogu na miru ni preći put, a da ih neko ne pokupi. Istini za volju, grozan je prizor videti tužan kraj jednog živog bića, a ono što je još groznije posmatrati ekipu koja te mrtve životinje skuplja s puta, sprema u vreće i odnosi na spaljivanje. Morate da priznate, odvratno zvuči. Ali stanite nije tu kraj grozotama, o, ne, na pola puta smo.

Čistač mobilnih WC-a

Hm, treba se zamisliti i reći sebi, ipak ja imam divno radno mesto, možda plata nije velika, ali bar okruženje nije ogavno. Kada pogledate sve one silne pokretne WC-e na raznim festivalima i sličnim većim okupljanjima, sigurno vam nikada na pamet ne pada misao da će neko negde vrlo skoro morati i očistiti to čudo. Da, tankove treba isprazniti, sve fino očistiti, a u slučaju nekakvog prevrtanja vam sledi dobrih sat vremena čišćenja fekalija. Ako vas put nanese na neki od festivala ostanite do kraja i kada svi odu, zavirite u jednu od ovih pokretnih gadosti, pa recite da li bi za veliku platu to radili.

Čistač scene zločina

Gde ima života ima i smrti. I, to je neminovnost sa kojom moramo da se pomirimo, možda pojedini gaje iluzije da će uskoro medicina da toliko uznapreduje da će izmisliti lek za besmrtnost. Do tada, forenzičari i čistači scene zločina najbolje znaju kako sve to izgleda, te smrti ponekad su prilično gnusne. Nećemo ulaziti u detalje, ali možete zamisliti tu količinu stresa kada iz dana u dan morate gledati najgore od čovečanstva i nadati se da ćete sutradan na tapeti imati samo obično, klasično ubistvo. Upravo zbog toga ovo zanimanje smatramo najgorim i najprljavijim na celom svetu, a onima koji ga svakodnevno rade, svaka čast!

Čistač kanalizacije

Setite se samo vaše reakcije kada prođete pored nekog šahta gde vonj štipa za oči, a sadržaj iz stomaka hoće da izleti napolje. I,sad, samo zamislite da svako jutro ustajete, umivate se, doručkuje, baci te ovlaš pogled ka ogledalu i laganog koraka uputiti se ka svom odvratnom radnom mestu koje podseća na pakao. Presvučete se i trk u kanalizaciju i najčešće veoma primitivnim alatom, a često vlastitim rukama očistite začepljenje za koje su krivi iste one komšije koje kukaju svakog dana kako im ništa nevalja u životu.

Tekst: Karlo Astrahan

Foto: UN