RAZLOG ZBOG KOG SE PAROVI RAZVODE

Poznata italijanska brakorazvodna advokatica Marija Bruggnetti, kaže da se većina parova razvodi zbog istog problema i da je određeno doba u godini gore od ostalih. A to je leto, odnosno period odmora, pošto mnoge nesuglasice u tom periodu nastaju, što je paradoksalno situaciji.

Bruggnetti je radila na brojnim slučajevima visokoprofilisanih osoba.  Osobe se s godinama menjaju. Sve više ljudi, kaže Marija za Fokus vesti, uništava svoje veze zbog tehnologije. Od fotografija i poruka koje razmenjuju s drugim ljudima do partnera koji kreiraju lažne profile na društvenim mrežama za upoznavanje kako bi uhvatili supružnika u prevari. Ipak, kaže da se najčešći razlog razvoda s vremenom menja.

„Već dugo vremena govorim da se većina razvoda događa, jer osoba s kojom živite više nije osoba s kojom ste se venčali. I to je u osnovi ono što rastavlja ljude. To može da se dogodi bez obzira na to koliko je brak nekada bio dobar“, rekla je ona za Fokus vesti. „Često sam viđala, kao brakorazvodna advokatica, da deca ubrzavaju proces. Kad se dete pojavi, jedan od roditelja može da radi duže, a drugi počinje da se druži sa drugim roditeljima i tako polako dolazi do odvojenih svetova u kojima žive“, dodala je Marija Bruggnetti i poručila našim čitaocima.

„Nije smak sveta ako se razvedete, život prosto ide dalje i samim tim i vi morate da nastavite dalje i da se neosvrćete na ono što je bilo. To je jedini način da lakše prođete kroz taj bolan proces. Prosto živite život i radujte se svakom danu“ . 

 

Tekst: Karlo Astrahan

Foto: Privatna arhiva