Specijalna nagrada za Srbiju u Braili

Članice vokalne radionice „Bistrik“ koju vodi Bilja Krstić, osvojile su nagradu pod nazivom “Premium pentru Popularitate” na 12. festivalu „Ljubavne pesme duž Dunava“ koji je održan od 24. do 26. jula u rumunskom gradu Braila.

One su čuvarke naše izvorne muzike i tradicije. Julijana Radovanović, Ana Grujić, Jelena Dražević i Mila Filipović su devojke koje studiraju ili privode kraju srednju školu. Odlično pevaju, lepe su i talentovane. Te kvalitete prepoznala je naša čuvena pevačica Bilja Krstić pa ih je kao takve poslala u rumunsku Brailu na festival gde su pobrale sve simpatije publike, žirija ali i tamošnjih medija. Izvele su dve pesme: “Kad sam bila devojana” i “Zdravica” za koje je aranžmane napisao naš poznati etnomuzikolog Dimitrije Mikan Obradović.

Publika je toplo pozdravila talentovane devojke koje su nastupile u prelepim gradskim nošnjama sa Kosova i Metohije. Julijana, Jelena, Mila i Ana pevale su uz pratnju najboljeg rumunskog orkestra lautara. Publiku je oduševila koreografija pripremljena za ovaj nastup. Žiri ih je nagradio titulom koja bi mogla da se tumači kao „specijalna nagrada za autentičan nastup“. „Nije prvi put da se iz Braile vraćamo sa nagradom“ – govori za naš portal Bilja Krstić. „Devojke iz vokalne radionice „Bistrik“ koju vodim godinama, već su osvajale treće, odnosno drugo mesto u oštroj konkurenciji takmičara iz podunavskih zemalja.“

Uskoro kreću pripreme za nova takmičenja, a mi verujemo, i za neke nove nagrade i priznanja. Bravo, devojke!