Magija Virvela u Savamali

U subotu je u punoj bašti KC Grada, beogradski bend Virvel priuštio publici još jedno veče za pamćenje. Dvosatni program je počeo vatrometom (ali ne zbog koncerta, već „Beogradskog karnevala”, koji je održan u komšiluku), a završio erupcijom oduševljenja posetilaca, čije su godine varirale od ispod osamnaest do preko šezdeset.

Dobro znani hitovi pojačani su sa četiri nove pesme koje će se naći na novom albumu, planiranom da izađe na jesen. Kao i na svim dosadašnjim koncertima Virvela i ovoga puta prisustvovali smo najvećoj mogućoj muzičkoj nežnosti, ali i gitarskoj energiji nemerljivoj bilo kakvim aparatima za određivanje količine i broja udara koji ulaze direktno u srce. Postojao je samo jedan jedini problem, koncert je, zbog javnog reda i mira, morao da se završi u 23h.

U protivnom, publika bi ostala do zore. Ipak, jedna pesma je morala da bude poslednja. Virvel nije grupa koja voli da svira obrade, ali zbog želje svog bubnjara Dušana Mančića Golmajera, koji je želeo da svojoj devojci pokloni izvođenje pesme Obojenog programa, „Kad se neko nečem dobrom nada” je, uz delirijum svih prisutnih, označila da se nakon nje, magija u Savamali završava.

Do novog susreta, bravo Virvel!