TAŠ MAT – ANTOLOGIJSKO KNJIŽEVNO VEČE U CENTRU BEOGRADA

U već prepoznatljivom ambijentu Tašmajdanskog parka pred više od stotinu ljudi koja očekuje samo najbolje od Gradske opštine Palilula i Centra za kulturu „Vlada Divljan“, održano je književno veče, Jelene Milenković i Vanje Bulića.  U okviru „Kulturnog leta na Paliluli“ i ovoga puta, urednik književnog programa je u svom prepoznatljivom, provokativnom tonu, vodeći program pred poštovaocima književnosti predstavio dve intrigantne knjige.

Jelena Milenković, autorka knjige priča „Živeli, prijatelji“ je govorila o izazovima sa kojima se suočavala u poslednjih petnaest godina i na vešt način svoje životno iskustvo pretočila u jedno izuzetno književno delo. Jelena je vešto odgovarala na pitanja iz publike koja su se ticala tih ispovednih tonova u njenoj knjizi priča. S druge strane, već legendarno lice srpskog novinarstva i književnosti koji piše o škakljivim temama koje su u vezi sa crkvom, politikom, trgovinom ljudima, ili nasiljem u porodici, Vanja Bulić, uspeo je da primerima i istinitim pričama, navede publiku da postavlja pitanja koja su u vezi sa ovom problematikom i njegovim romanima.

 

Među prisutnima, na sceni „Kulturnog leta na Paliluli“ primetili smo Vladu Arsića, našeg proslavljenog pisca, autora kultnih romana „Brodolom i Kad zvona zaneme, ali i Gorana Stojčića, čuvenog pisca kultne knjige priča „Besani“ kao i Aleksandru  Cimpl našu poznatu prevoditeljku i autorku romana „Morena“. Kao posebno zanimljivo, ističemo prisustvo u publici pesnikinje Jelene Ćirić iz Praga, kao i Velje Žunjića iz Lajkovca autora čuvenog romana „Lajkovčanka“.  Na jednom mestu mnogo pozitivne energije i dobrih vibracija bilo je tog 1.avgusta.

 

Autor teksta: Karlo Astrahan