ERGELA BESNIH KOLA

ZZ Top

Trojica bradatih momaka poznata su po četiri stvari. Prvo, po blues-rock muzici koja nikad ne stari. Drugo, njihove  duge brade su prepoznatljivi zaštitni znak već decenijama. Treće, prelepe devojke u njihovim spotovima i četvrto, poseduju super cool automobile. U stvari, član ZZ-a, Billy Gibbons ima besprekoran ukus za klasične američke mašine i unikatne automobile.

 

Monkees

Sredinom 60-ih, neki od najboljih muzičkih producenata sa sedištem u LA-u organizovali su grupu mladih muzičara pod imenom, The Monkees . Producenti su puno uložili u marketing i promociju nove grupe. Želeli su da The Monkees budu odgovor na invaziju The Beatlesa u SAD. Bend je postao jako popularan među tinejdžerima. Jedan od načina da se privuče pažnja medija bila je da se članovi benda voze unikatnim automobilom u promotivne svrhe. Dean Jefferies, poznati holivudski  marketing čarobnjak, pretvorio je dva Pontiacova GTO-a iz 1966. u monkeemobile potpuno ludog izgleda.

Steven Tyler

Divlji frontmen legendarne bostonske rock grupe Aerosmith, Steven Tyler je jedan od najživopisnijih likova u muzičkom poslu. S karijerom koja traje četiri decenije i brojnim hitovima, ne planira da uspori. Iako Tyler nije zaluđenik za automobile, poseduje jedan od najbržih automobila koje je svet ikada vidio. To je Hennessey Venom GT, američki super auto, koji proizvodi 1.200 KS s maksimalnom brzinom od preko 200 mph. Zamislite samo Steven Tylera kako peva jednu od svojih pesama dok juri autoputem.

Neil Young

Kanadski kantautor Neil Young jedan od najuticajnijih likova iz klasične rock ere. Bio je član nekih od najboljih bendova Zapadne obale i osnivač supergrupe, Crosby, Stills, Nash i Young. Neil Young je posvećen klasičnom američkom automobilu iz 1950-ih. Neil je poznat po tome što vozi svoje automobile svakodnevno, a od svog novog automobila, LincVolt se neodvaja. Reč je o kabrioletu Lincoln Continental iz 1959. godine, međutim Neil je modifikovao automobil i ugradio električnu energiju u njega, stvorivši jedinstveni klasični automobil.

Tekst: Fokus Vesti

Foto: Privatna arhiva