HRIŠĆANI USKORO MANJINA

Satanine vernike širom sveta je razgalilo svečano otkrivanje  bronzane skulpture posvećene krilatoj kozijoj glavi pod nazivom Bafomet u gradu Litl Rok, država Arkanzas. Međutim, nezadovoljna tretmanom, ozloglašena organizacija Sataninog hrama organizovala je miting ispred zgrade Arkanzaskog Kapitola u znak protesta što je ta skulptura, visoka dva i po metra, dobila samo privremenu dozvolu za postavku ispred Kapitola.

Satanisti tvrde da skulptura  Bafometa treba da bude stalno postavljena, jer kako kažu to im omogućuje  Ustav SAD. Oni su u međuvremenu poslali protesna pisma legitimnim političkim predstavnicima Arkanzasa, ali do sada ni jedan od poslanika iz Arkanzasa nije odgovorio na pismo koje je poslala organizacija Satanin hram, gde zahtevaju da skulptura posvećena Bafometu bude trajno postavljena u Litl Roku. Kako je najavila organizacija Satanin hram tužiće državu Arkanzas zbog verske diskiminacije.

U  tom periodu punom drame u Litl Roku se okupio veliki broj hristćanskih vernika koji su mirno protestvovali protiv demonizacije društva.

Izvor: Independent, KATV