KORISNI SAVETI ZA PUT U INDIJU

Indija je nepregledno prostranstvo drugačije na svakom kilometru. Zemlja u kojoj ćete kroz šarenilo boja, mirisa i običaja opet želeti da se vratite.

 

1.Koristite lokalni prevoz pri prvom boravku u Indiji

Ako ste u Indiji po prvi puta, a posebno backpackeri, najboljekoristite lokalne oblike prijevoza. To vam može uštedjeti dosta novca. Financijski je isplativije, a i ljepše je tako upoznavatii zemlju.

 

2.Izvrsna povezanost lokalnim letovima

U Indiji je preko 76 aerodroma namenjenih domaćem saobraćaju. Cene su vrlo povoljne ukoliko rezervišete karte na vreme. Avionom je najbolje prevaljivati udaljenosti između gradova u ovako velikoj zemlji. Štedi i vreme i novac.

 

 3.Ulična hrana

Koliko god ovaj savet zvučao čudno poslušajte. Nemojte imati predrasude i upustite se u avanturu istraživanja indijske ulične hrane. Eksplozija ukusa koje ćete upoznati iskustvo je za pamćenje.

 

4.Domaća hrana u indijskim restoranima

Restorani po gradovima nude izvrsno napravljena domaća jela. Ovo je deo upoznavanja kulture i tradicionalna jela svakako treba probati bez predrasuda.

 

5.Zanimljivi i autentični hosteli

Broj hostela u Indiji sve je veći i uvek su puni stranaca. Moderni su i sa svim potrebnim sadržajem, ali i posebnim indijskim šarmom. Ovo je i super način da upoznate neke nove prijatelje i razmenite iskustva s putovanja. Cene su takođe prednost hostela.

 

6.Najbolje vreme za odlazak u Indiju

Ljeti je malo prevruće za odlazak u tropske predjele koji čine veći dio Indije. Sezona monsuna zna biti lijepa, ali ograničava u putovanju. Najbolje je putovati u Indiji od studenog do veljače.

 

7.Začini i mirisi

Indija je zemlja začina, aroma i mirisa. Putujući zemljom nabavite cimet, chili, šafran, bosiljak, i tako ponesite sobom doma dašak Indije.