MALČANSKI BERBERIN

Višestruki povratnik Ninoslav Jovanović (46) iz niškog sela Malča, zbog svojih krivičnih dela u medijima je dobio nadimak “Malčanski berberin”.

Jovanović je osuđivan za otmicu i silovanje devojčica 2005. godine. Jednu 12-godišnjakinju je silovao, a drugu pokušao, prethodno joj ošišavši kosu makazama.

I kada je prvi put hapšen isto je bilo, kako piše Blic, angažovano puno policajaca i helikopter.

Na sudu je priznao da ga šišanje seksualno uzbuđuje, a psihijatrijski veštaci su rekli da nije duševno oboleo, već da ima psihopatsku strukturu ličnosti. Složili su se i da će verovatno krivično delo ponoviti po izlasku iz zatvora.

Za ova krivična dela odslužio je 12-godišnju kaznu, jer je Vrhovni sud ublažio prvobitnu presudu od 15 godina zatvora. Izašao je 2018.

Uhapšen je iste godine i dobio kaznu zatvora od 5 meseci zbog proganjanja žena na društvenim mrežama.

On je nakon izlaska iz zatvora, a putem “Mesindžera“, u dužem vremenskom periodu, slao poruke devojkama i ženama u kojima ih je proganjao tražeći da mu dostave svoju isečenu kosu ili da ih šiša u zamenu za novac.

Nakon što se ponovo našao na slobodi Jovanović je počeo da radi u JKP Mediana, a živeo je u rodnoj Malči. Meštani sela Malče kažu da su pre ovog nemilog događaja i ranije bili zabrinuti za bezbednost svoje dece znajući za njegovu prošlost. Prema njihovim rečima, Jovanović je oduvek bio devijantna ličnost samo to nije otvoreno pokazivao u mladosti.

Tekst: Fokus Vesti

Foto: Privatna arhiva