MUŠKARCI ILI ŽENE KO VIŠE UŽIVA U PRELJUBI

MUŠKARCI ILI ŽENE KO VIŠE UŽIVA U PRELJUBI?

Postoji uvreženo mišljenje da muškarci mnogo više varaju nego žene, ali u ovoj anketi koja nije globalni represent stvari stoje malo drugačije. 

Muškarci koji prevare svoju devojku ili ženu često zavedu one neodoljive slobodne žene, većinom intelektualke, a neretko završe u tuđem krevetu i zbog koje čašice žestine više. Vrlo često vas muškarac prevari i s nekim koga poznajete, pa i sa bliskom prijateljicom.

Varanje se često doživljava kao nešto što se dogodi na hirovit način, trenutak slabosti, nekoliko čašica alkohola više i muškarac završi s nekom šarmantnom ženom. Ipak, ispada da to nije tako. Your Tango i online stranica za afere Ashley Madison napravili su istraživanje kako bi saznali šta ljudi misle o prevari.

U istraživanju je učestvovalo više od 1700 žena i muškaraca, a osim zašto, otkrili su i kako biraju ljude s kojima varaju. 

Od 400 muškaraca koji su odgovorili na anketu, 27 posto reklo ih je da će, ako su u nesrećnoj vezi, prići nekome koga već poznaju, a 23 posto ih je odgovorilo da bi upoznali stranca na putovanju ili u baru.

Pokazalo se također da je 34 posto muškaraca varalo partnera, a 50 posto je razmišljalo o tome. Doslovno, 90 posto muškaraca ili je to uradilo ili razmišlja o tome da uradi.

Pa, s kime varaju? Prvo pomislite na poslovne saradnike, njihove prijatelje, vaše prijatelje, i ima smisla što tako razmišljate. Jednom kada uspostavite temelj prijateljstva, osećaji će se lako razviti čak i ako ste u vezi.

Kada su žene u pitanju, rezultati kažu da je njih 29 posto prevarilo, a 35 razmišljalo o tome. To ne znači da su one loše osobe, to znači da u 70 posto odnosa između partnera nema iskrenosti i da odnosi nisu ispunjeni onim elementarnim, ljubavlju.

Prema Ashley Madison, loš seks glavni je motivator za traženje ljubavnika, a 41 posto anketiranih žena priznalo je da traži aferu. Njih 45 posto otkrilo je da im partner samo ponekad pruži orgazam, a njih 60 posto vrhunac s ljubavnikom doživi skoro uvek.

Opšte su informacije žena da im je seks sa supružnikom dosadan i da njihov muž ne radi dovoljno na tome kako bi ih zadovoljio. S vremenom traže aferu jer se ne osećaju željenima ili ne dobijaju dovoljno pažnje od partnera.

Tekst: Fokus vesti

Foto: MN