NEMA PREDAJE

Posle uvođenja takse od 100 % na robu iz Srbije, od strane  vlasti samoproglašene „Republike Kosovo“, Srbi na Kosmetu suočeni su, sa pravom humanitarnom katastrofom. Preti im nestašica svih neophodnih životnih potrebština ( brašno, šećer, biljno ulje, medikamenti…) Pored svega, toga, Srbima je ograničena i sloboda kretanja.Izloženi su svakodnevnoj torturi od strane Kosovske policijske službe, koji bukvalno traže „dlaku u jajetu“, kod svih  srpskih vozača, kako bi kaznili kosovske Srbe i izložili ih dodatnim finansijskim troškovima. Učestale su i krađe stoke, automobila, poljoprivrednih mašina.

Čini se sve, da se opstanak Srba učini nepodnošljivim, kako bi se nepokolebljivi Srbi spakovali, i napustili svoja vekovna ognjišta. Muku svojih sunarodnika sa Kosmeta, osetili su i članovi popularnih leskovačkih bendova „Tropiko“ i „Amadeus“ bend i odazvali se pozivu predstavnika Studentskog parlamenta Univerziteta u Prištini, privremenog izmeštenog u Kosovskoj Mitrovici.

Svojim najvećim hitovima „ Tropiko bend“ doveo je atmosferu do usijanja, a ujedno su i pružili  priliku Srbima, da na trenutak zaborave na svoje svakodnevne probleme. Pred velikim brojem okupljenih obožavalaca, nisu propustili priliku da kažu, da su tu, u znak podrške, ne samo građanima Kosovske Mitrovice, već i svim Srbima u kosmetskim enklavama.

U publici su se mogle videti i parole s apelom na „Kosovske vlasti“, da još jednom preispitaju svoje odluke i povuku ovaj nepromišljen potez, koji nikom, dobro doneti neće! Sa istom porukom, nastupiće, i svom narodu podršku pružiti i „Amadeus bend.“

Uživajte uz njihove hitove, u nesumnjivo dobroj atmosferi, na istoj lokaciji danas od 19h.

Saša Marinković