AKO JE  RITUALNO, ONDA NIJE I AMORALNO

Neki od seksualnih rituala u svetu
Kulture širom sveta na različite načine doživljavaju seksualnost, opštenje među suprotnim polovima, i upražnjavaju neobične rituale koje pravdaju bržim sazrevanjem pojedinaca i većom plodnošću pripadnika. Za sada, prenosimo vam pet seksualnih rituala koji će, možda, proširiti vaše horizonte. Uverite se da ništa nije (ne)normalno.
Masturbiraj kao Egipćani
U drevnom Egiptu se verovalo da je protok Nila uzrokovan ejakulacijom Atuma, boga stvaranja. U njegovu čast egipatski faraoni ritualno su masturbirali u Nil kako bi reci osigurali dugovečnost i moć.
Što ih je više, veselije je
Tokom festivala Gerewol u Nigeriji pripadnici plemena Wodaabe nose dekorativne kostime i šminku s namerom da drugim muškarcima otmu supruge. Na proslavi se muškarci šepure pokušavajući da privuku tuđe žene, vodeći se onom starom zabranjeno voće je uvek slađe, i ako neka žena padne na njihov šarm, taj poligamni brak je zakonit.
Sve ostaje u porodici
Ko kaže da je u troje gužva?! Na Himalajima, gde je zemlja siromašna, porodice koje imaju više od jednog sina moraju da podele zemlju kad se svaki od sinova oženi. Kako bi zemlju zadržali u porodici, roditelji pronađu jednu ženu za svu braću, koji je dele, pa tako zemlja ostaje u porodici. Ne može se reći da ljudi koji nastanjuju Himalaje nisu pragmatični.
Mokri i divlji
Svakog jula lokalni vudu svešenici odlaze do slapova Saut d’ Eau, u središnjem Haitiju, kako bi iskazali poštovanje boginji ljubavi. U ovom prilično neobičnom iskazivanju poštovanja učesnici se goli valjaju u vodi i blatu, u koje stavljaju krv životinja, kao i glave krava i koza. Eto vidite na šta su sve neki spremni da bi poboljšali seksualni život. Nije onda ništa neobično što je već decenijama među najčitanijim piscima u svetu anatemisani francuski pisac Markiz De Sad.
Na mlađima svet ostaje
Pleme Sambians iz Papue Nove Gvineje ima svoja pravila. Dečaci starosti od sedam do 18 godina nemaju kontakt sa ženama. Žive samo s muškarcima. Kad dođe vreme da službeno postanu muškarci, moraju da prođu inicijaciju, odnosno da progutaju seme svojih starešina, za bolji rast i snagu. Neki baš ozbiljno shvataju punolestvo.

 

Autor teksta: Karlo Astrahan