EKSKLUZIVNI INTERVJU SA LIL WAYNE

EKSKLUZIVNI  INTERVJU  SA  LIL WAYNE 

Dwayne Michael Carter, Jr. poznat po svom umetničkom imenu Lil Wayne je američki repertekstopisacproducent i glumac. Wayne iz 1999. godine objavio svoj debitantski solo album Tha Block Is Hot koji se prodao u preko milion primeraka u SAD-u. Njegova sledeća dva albuma Lights Out iz 2000. godine i 500 Degreez iz 2002. godine nisu bila toliko uspešna (dostigli su zlatnu certifikaciju). Lil Wayne je postigao veću popularnost 2004. godine s albumom Tha Carter i singlom “Go D.J.” koji se nalazi na albumu. Iste godine Wayne je sučestvovao na singlu “Soldier” grupe Destiny's Child. Godine 2005. Wayne je objavio nastavak albuma Tha Carter pod imenom Tha Carter II. U 2006. i 2007. godini Wayne je objavio nekoliko miksanih albuma i pojavio se na nekoliko popularnih hip hop i R&B singlova.

Njegov najuspješniji album, Tha Carter III objavio je 2008. godine koji je u prvoj nedelji prodat u preko milion primeraka u SAD-u. Album sadrži broj jedan singl “Lollipop“, te je Wayne osvojio Grammy nagradu za najbolji rap album godine. Lil Wayne je 2010. godine objavio svoj rock album Rebirth koji je loše prihvaćen od strane kritičara. Album je na kraju osvojio zlatnu certifikaciju. 2010. Wayne je počeo služiti zatvorsku kaznu od osam meseci jer je 2007. godine optužen za posedovanje oružja. U svojoj karijeri Wayne je bio nominovan za deset Grammy nagrada od kojih je osvojio četiri. U SAD-u je prodao preko 15 miliona primeraka albuma, a u svetu 25 miliona.  Pre nekoliko nedelja Lil Wayne objavio je svoj 13 studijski album, mračnog naslova Sahrana. U ekskluzivnom intervjuu za Fokus vesti otvoreno je pričao o albumu i nekim stvarima koje naši čitaoci možda nisu znali.

Fokus vesti: Zašto se album zove Sahrana?

Lil Wayne:  Stalno me pitaju zašto sahrana ? Jednostavno nema pozadine. Žao mi je što nemam neku drugu mračnu priču o imenu albuma. To je samo  sahrana i ništa više, a možda ću sledeći album nazvati reinkarnacija, otkud znam.

Fokus vesti: Nemojte nam zameriti ako je ovo pitanje pomalo sarkastično. Ali čini nam se da ste razveselili svoje obožavatelje. Svi su kao na”Pogrebu”? Njihova razmišljanja idu u pravcu da li je ovo vaše zbogom repu? 

Lil Wayne:   Neki tip mi je postavio upravo takvo pitanje. Bio je u fazonu: “Znači li to da je ovo tvoj posljednji album?” Šokirao me: “Dođavola ne, čoveče.” To još uvek nije moj poslednji album. 

Fokus vesti: Pričaj te nam malo o albumu?

Lil Wayne:  Album je fantastičan (smeh), ne,ozbiljno, reči na albumu biće pravo osveženje za moje fanove kao i za one nove fanove koji će po prvi put čuti muziku koju stvara čika Lil, (smeh).  

Fokus vesti: 2020.godina kažu bila je godina žena repera. Postoji li neka nova umetnica sa kojom bi voleli ili želeli da radite?

Lil Wayne:   Postoji par umetnica, a tim umetnicama poslao sam pesme s ovog albuma. Nisu reagovale na pravi način, pa moj odgovor će glasiti, ne. Nemam umetnice koju volim osim Nicki Minaj . Niko drugi nestvara tako dobro rep, kao umetnice iz stare škole. 

Fokus vesti: Tinejdžeri reperi su sada češći na sceni. Kakav savet imate za one mlađe repere?

Lil Wayne: Nemojte misliti da popularnost neće proći. Dakle, neki savet koji bih im dao je da dignu glavu ako im ne ide u tom trenutku i rade, mnogo da rade, jer samo tako će biti bolji, bolji možete biti samo ako se pridržavate onoga što radite. 

Tekst: Fokus vesti

Foto: Privatna arhiva