INCEST KOJI JE ZGROZIO SVET

 

 

 

Sud u Minesoti prisustvovao je poslednjih meseci mučnom suđenju tokom kojeg je Amanda Meklur priznala da je celog života “imala simpatije” prema ocu koji je inače registrovani seksualni napasnik. Leri Meklur više puta bio je u zatvoru, a poslednji put kada je izašao pre tri godine, oboje su shvatili da su zaljubljeni. Smetnja im je bio Tomas Megvajer koga nije znala kako da se reši Lerijeva ćerka.

Posle više meseci mučenja oko njega i pokušaja da raskine s njim, za šta on nije želeo da čuje, ona je skovala gnusan plan sa ocem. Nakon što su ga ubili, telo su odneli dvadesetak kilometara dalje do napuštenog groblja gde su ga zakopali. Potom su se prepustili incestu i bolesnim strastima. Posle dva meseca, oni su se i venčali!

Ipak, Amanda nije ni slutila da će njen otac Leri “pući”. Neverovatno, ali Leriju se pojavila griža savesti. Želeo je posle nekoliko odlazaka u zatvor miran ostatak života, a znao je da ako se ovo otkrije, ne gine mu doživotna robija. Tako je anonimno obavestio policiju gde je telo, a onda im je sredinom novembra 2019. napisao i pismo u kojem se kaje zbog svega. A opet s druge strane, ćerka je sve negirala na sudu, pa je počeo višemesečni proces, okončan proglašenjem krivice za oboje i to za prvostepeno ubistvo. Amandi nije bilo svejedno što je otac popustio u priči, pa mu je pretila, a i preko jedne rođake pokušala da mu naudi. Na kraju mu je poručila da će goreti u paklu i da će ceo život imati njen lik pred sobom “koji mu jede dušu”. Za zločin bez presedana Leri i Amanda su dobili po 15 godina zatvora.

Tekst: Fokus vesti

Foto: Privatna arhiva