Lazanski: Razmena novih ideja za budućnost Srbije

U prostoru amfiteatra Megatrend univerziteta na Novom Beogradu počeo je „Megatrend forum“, na kome će se barem jedanput mesečno, razmatrati aktuelne teme.

Na prvom forumu, predavanje je održao Miroslav Lazanski, novinar, narodni poslanik i jedan od istaknutih analitičara.

Poslušajte:

Novoimenovani rektor Univerziteta, prof. dr Miodrag Jevtić, pozdravio je najpre prisutne – među kojima je, osim studenata i profesora, bilo više uglednih javnih ličnosti; akademik Ljubiša Rakić, nekadašnji premijer savezne vlade Nikola Šainović, prof. dr Milivoje Pavlović, akademski slikar Miloš Šobajić, profesorka Snežana Berić, i drugi napomenuvši da je potreba za zasnivanjem Foruma, u agendi aktivnosti jednog od najvećih univerziteta u regionu: „Otvaramo još jednu stranicu, sa čvrstim opredeljenjem da doprinesemo izgradnjom društva zasnovanog na znanju i digitalizaciji kao globalnom imperativu XXI veka“.

Miodrag Jevtić, rektor Univerziteta Megatrend (AUDIO)

Prvi govornik, Miroslav Lazanski, novinar i narodni poslanik, koji je u punom najvećem amfiteatru Megatrend univerziteta govorio o međunarodnom položaju Srbije i bezbednosnim izazovima koji proističu iz geopolitičke pozicije naše zemlje.

Miroslav Lazanski (AUDIO)

Odgovarajući na pitanje o sudbini ideje o stvaranju evropske vojske, Lazanski je kazao da od toga neće biti ništa jer NATO neće dopustiti stvaranje paralelnih vojnih formacija, na šta liče sadašnja zalaganja za osnivanje takvih jedinica.

Rektor Megatrend univerziteta, prof. dr Miodrag Jevtić, uručio je nakon predavanja Miroslavu Lazanskom zahvalnicu.

Tekst: Dejan Grujić

Foto: Milutin Rajković Kaktus