MOSTAR I PARKING SERVIS

Odlučili smo žena i ja da napravimo malu turneju po Balkanu i na našem putu se našao grad Mostar. Parkirali smo se i otišli malo prošetati po centru i široj okolini.

Došli smo u Mostar oko 11:00 časova. Supruga je uplatila parking za 3 sata. Međutim, kako to obično biva, nama se Mostar sa svim svojim zanimljivostima jako dopao pa smo ostali duže od planiranog i potpuno zaboravili na parking. Negde oko 15h krenuli smo nazad prema autu i tek tada smo počeli razmišljati da smo zaboravili dodatno uplatiti za parking. Naravno očekivali smo kaznu.

Na par metara od auta vidimo neki papir iza brisača i bili smo ubeđeni da je to čestitka parking servisa. Međutim, dočekala nas je jako prijatna poruka.

Slučajni prolaznik je verovatno primetio da nam neko iz parking servisa želi napisati kaznu, i da bi sprečio da nam bude napisana kazna on je uplatio parking za ceo dan.

Dragi prijatelju ili prijateljice. Očigledno je da si iz Srbije, pa nisam htio da ti se pokvari odmor malom neprijatnošću. Naime, zaboravio/la si da uplatiš parking pa sam ti ja uplatio parking za cijeli dan. Parking servis ti je htio napisati kaznu a ja sam spriječio. Uživaj u Mostaru.”

Žao nam je samo što nemamo kontakt te osobe, barem da mu se lično zahvalimo od srca. Evo, ako nekim čudom sada ovo pročita, zahvaljuju mu se Marija i Nikola!

Tekst: Fokus vesti

Foto: Privatna arhiva