RASPUĆIN: Raspusni ludi monah

U krčmama ruske prestonice i javnim kućama, gde je ludovao sa ženama lakog morala, Grigorij Raspućin je stalno pominjao Sašku, ženu koja je zbog njega, kako se hvlisao, bila spremna sve da učini. Do detalja je opisivao ljubavne pirove sa dotičnom Saškom.

Ko je Saška, raspusna žena, o kojoj je tako zanosno, otkrivajući mnogo pikanterija, govorio Raspućin, kome je car Nikolaj podario zvanje monaha, a crkva to nikad nije priznala?
Saška je bila carica Aleksandra u čije je odaje Raspućin mogao da udje kada je hteo, ali ne postoji ni jedan verodostojan istorijski ili policijski zapis koji bi potvrdio Raspućinova hvalisanja.
Kako je jedan „ludi monah“, kako su ga prozvali na ruskom dvoru, uspeo da se toliko približi carskoj porodici?
Grigorij Raspućin je rodjen u Tobolskom, u Sibiru. Bio je napastan, drzak, napadao je žene i imao uspeha kod njih. Selo se smirilo kada je u osamanaestoj godini odlučio da ode u manastir sa željom da se zamonaši. Ali, tada upada u sektu koja je bila veliki protivnik zvanične Ruske pravaoslavne crkve. Kada je otkriven, uspeva da pobegne i vraća se u selo. Osniva porodicu, dobija troje dece i kada se činilo da će se potpuno smiriti, kreće na put po manastorima Evrope, pa tako stiže i na Svetu Goru. Tamo je sakupio znanja iz oblasti isceljenja raznih bolesti, pa po povratku u domovinu počinje da leči ljude.
Glas o čudesnom iscelitelju se ubrzo preneo do carskog dvora, jer je princ Aleksej bolovao od hemofilije, koju je nasledio od čukun bake, kraljice Viktorije.
U carski dvor „ludi monah“ je ušao uz pomoć velikih kneginja Milice i Anastasije, kćeri knjaza Nikole. Tako je tok ruske istorije na početku dvadesetog veka i uoči Oktobarske revolucije, bio obeležen spletkama koje su pokrenule dve žene odgajane na cetinjskom dvoru.
Prvo što su zahtevali od Raspućina bilo je da izleči princa Alekseja. Mladi princ je nakon pada s konja imao stalna unutrašnja krvarenja.
I – dogodilo se čudo!
Krvarenja su privremeno prestala. Naučnici danas tvrde da je Raspućin to mogao da učini samo na dva načina – jakom sugestijom ili uz pomoć pijavica. Ali, nauka tvrdi još nešto: Grigorij Raspućin je imao moć u šarlatanstvu, koje je bezbroj puta dokazao svojim raspusnim životom i neumerenošću u seksu.
Logično pitanje glasi: kako je uspevao da namirisane gospe, na isti način kao i musave prostitutke, uvuče u krevet?
Sugestija! To je jedini logičan odgovor, jer je sve ostalo bilo protiv njega i njegovih metoda. Psovao je i vikao, nedolično se ponašao pred dvorjanima, išao pocepan, zarastao u kosu i bradu, nije se kupao. Narodski rečeno – smrdeo je. A opet su pred njim na ledja padale namirisane i napirlitane dame!
Kao čovek koji je izlečio carevića i koji je pritom imao neograničeno poverenje kod carske porodice, stekao je moć i ugled. A to su dve osobine koje žene najviše cene kod muškaraca. Uz dodatak, naravno, još jedne veoma vidljive osobine kojom ga je priroda nesebično darivala. Zahvaljujući tom daru prirode, dobio je nadimak „Nezasiti pastuv“.
Pritom je tvrdio da je povezivanje sa Bogom jedino moguće kroz greh, pa vernik mora da prihvati poniženje kao iscelenje. A to je idealan okvir za vladanje ženama, posebno u krevetu kada valja dokazati čoveku, kojeg je kralj proglasio monahom, da su mu dorasle u grehu. Pa su zato grešile, grešile i samo grešile.
Na početku Prvog svetskog rata ubedio je cara da mora lično da bude na prvoj liniji fronta, kao vojskovodja. I dok je car ratovao, Raspućin je bio savetnik carici Aleksandri, a na ključna mesta u vladi je doveo svoje ljude.
Ubrzo je Rusija doživela privrednii krah, potpuno rasulo u državi. Policajci i političari su se udružili i ubili Raspućina. Ostalo je svedočanstvo da su mu ubice prišle sa strahom i da je dugo umirao neprestano proklinjući bezbožnike, koji su krenuli na njega, svetog čoveka. Nedavno je Rusiji izašla knjiga koja rehabilituje Raspućina, ali nas ovde najviše interesuje njegov enormni seksualni apetit i moć kojom je vladao ženama.
Raspućina su ubice iskasapile i nikad se neće saznati kako je sačuvan njegov polni organ, koji se može videti u povećoj tegli. Sačuvan je u formalinu. Nedavno je objavljena fotografija devojke koja zagleda to čudo prirode i zaista slika deluje fascinantno, jer su dimenzije u tegli prava mora za muškarce koji čitaju istraživanja o prosečnoj dužini muškog polnog organa.
Evo i jedne pikanterije, koja možda objašnjava sladostrašće koje su žene doživljavale u krevetu sa Raspućinom: priča se da je na vrhu polnog organa imao izraslinu u vidu bradavie. A to su, inače, detalji koji se danas koriste u kreiranju specijalnih prezervativa.
Da je Raspućin patentirao taj detalj, danas bi njegovi potomci bili truli bogataši, ponosni na svog pretka inovatora.

Autor kolumne: Vanja Bulić