STJUART DEJVIS U PAR REČI OPISAO NEGATIVNU STRANU SRBIJE

Popularni engleski jutjuber Stjuart Dejvis poznatiji kao “Birmze”, Došao je u Srbiju 2021. godine i u njoj i ostao. Kako svoj Youtube kanal koristi da sa svojim pratiocima podeli utiske o Srbiji i Beogradu, tradicionalnoj srpskoj hrani. Na svom zvaničnom Youtube kanalu koji broji preko 10 hiljada pratilaca, nedavno je objavio video o stvarima koje ne voli u Srbiji i privukao pažnju mnogih. Kako je objasnio, iako mnogo voli Srbiju, smatra da nigde nije idealno, pa tako ni u Beogradu, gde trenutno živi. 

 

“Nigde na svetu nije savršeno, koliko god da volim Srbiju, ovde ima stvari kao i svuda koje mogu da se poprave. Ali postoje dve stvari koje ne mogu da shvatim u Srbiji. – rekao je Stjuart Dejvis za naš portal.

Prva stvar koja me nervira, a dešava se često. To su situacije iz gradskog prevoza. Vidio sam starijeg čoveka, koji je imao oko 90 godina, ušao je u autobus i pogodite šta, mlađi dečko koji je sedio blizu nije ustao. Rekao sam tom detetu postoji li ikakva šansa da ustaneš, a on me je potpuno ignorisao. Viđao sam to i u drugim zemljama, ali kada ne ustanete starijoj osobi ili trudnici, to je zaista odvratno. Sledeća stvar je parkiranje. Parkiranje deluje kao zaista veliki problem u velikim gradovima. Bio sam do Novog Sada pre nekoliko nedelja i kao i u Beogradu, nismo mogli da nađemo parking duže vreme. Parkiranje je noćna mora u Srbiji!”  

Mnogi su mu u komentarima rekli da zapravo sve što je rekao nije pogrešio, i da se zapravo radi o konstruktivnoj kritici o kojoj treba da razmisle oni koji vode državu.

Tekst: Fokus vesti

Foto: Privatna arhiva