Buđenje optimizma uz „Uspavanu lepoticu”

Narodno pozorište iz Prištine, sa prvremenim sedištem u Gračanici, predstavlja stanovništvu Kosova i Metohije, zračak svetlosti i radost u ovom teškom vremenu. O tome govori iskrena posvećenost najmlađoj publici, kojoj je posvećena jedna od najlepših prestava za decu „Uspavana lepotica”.

Ovih prednovogodišnjih dana, mališanima Kosovskog Pomoravlja odigrali su novogodišnju predstavu „Uspavana lepotica”, koja predstavlja  ohrabrenje ne samo najmlađima, već i njihovim roditeljima. Svesni su čestiti Moravci svega što se dešava na Kosmetu ali ipak veruju u bolje dane i poruku predstave: „Dobrota je jedini način da nam život postane bajka”.

Prva predstava je održana u Domu kulture u Partešu, a druga u Velikoj sali Kulturno prosvetnog centra u Šilovu, obe pred oduševljenom publikom koja je burnim aplauzima pozdravila sjajnu ekipu. Tekst i režiju potpisala je Radmila Knežević, tumači uloga bili su Jelena Orlović, Tamara Tomanović, Jasmina Stojiljković, Nikola Đorđević i drugi. Podsećamo, Prištinsko narodno pozorište je dobitnik ovogodišnjeg priznanja „Kulturni obrazac”, koje tradicionalno dodeljuje Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Autor teksta: Saša Mariniković

Fotografija: Narodno pozorište Priština