MEGA PRIVATNI „SKC” – A BESPLATAN

PRVI PRIVATNI BESPLATNI SKC
Na Megatrendu, jednom od najvećih privatnih univerziteta u regionu, počeo je sa radom prvi privatni Studentski kulturni centar. Glavni „krivac” za to je Marko Stojanović, naš poznati glumac i pantomimičar. Ideja da se pokrene privatni „SKC” i to besplatan, nije od juče.
Marko je pokušao da svoju ideju ponudi brojnim privatnim univerzitetima, čak i umetničkim, ali za to nije bilo sluha. Jedino je prof. Dr Mića Jovanović prihvatio projekat uz sugestiju da bi bilo sjajno da i srednjoškolski rok bendovi dobiju svoju pozornicu u budućem SKC-u.
Rezultat ovog razgovora bio je plodonosan. U foajeu Univerziteta Megatrendu, održana je #Megasvirka gde su u sredu 26. decembra nastupili mladi bendovi (Dram, Keni nije mrtav, Harmonium, i drugi) mladi Džoni Ranković ali i legendarni mladići  rokenrola Vlada Džet i Dragi Jelić.
Ovaj koncert bio je samo promocija onogo što bi ovaj besplatni centar kulture studenata i srednjoškolaca, kako naglašava Marko Stojanović, nudio u narednom periodu. Biće organizovane izložbe, slika studenata, fotografija sa nekih egzotičnih putovanja, promocije knjiga i naravno rok koncerti mladih i afirmisanih bendova.
Tek smo počeli, videćemo šta će od svega toga biti – vedro poručuje uvek nadahnuti Marko Stojanović koji je na čelu ovog Studentskog kulturnog centra jedinstvenog po tome da je uz „Studentski grad” jedini na opštinama Novi Beograd i Zemun.
Tekst: Dejan GRUJIĆ
Foto: Megatrend Univerzitet