PET NEOBIČNIH  MESTA  NA  SVETU

Na planeti postoji malo ovakvih mesta i skoro da nijedno drugo mesto ne može da se uporedi po neobičnosti sa njima. Čarolija se nalazi na svakom koraku. Neke od slika u ovoj zbirci prikazuju spektakularne prirodne znamenitosti koje ostavljaju bez daha.

  1. Đavolji most

 

Impresivni kameni most Rakotzbrück nalazi se u Saksoniji u Nemačkoj i dizajniran je tako da zajedno sa svojim odrazom u vodi stvara savršen krug. Već decenijama se turisti dive genijalnosti arhitektonskog rešenja majke prirode kojoj je uspelo u tome da krug izgleda savršeno bez obzira na to s koje ga pozicije posmatrate. Na osnovu ove fotografije jasno je svakom čitaocu da most deluje prilično opskurno.

  1. Zvezdano more

Ovo je verovatno najromantičnije mesto na planeti Zemlji. Magično mesto nalazi se u Indijskom okeanu na božanstvenim Maldivskim ostrvima, a zahvaljujući bioluminiscentnim planktonima more je preko noći osvetljeno tako da izgleda kao da ispod njegove površine ima milion zvezdica.

  1. Šarena planina

Spektakularna višebojna planina nalazi se u Peruu. Prekrivena je divnim, pastelnim bojama koje ostavljaju svakog posmatrača bez daha. Kečua narod  je zove mesto okupljanja lama. Nedaleko od duginih planina na nekih tri  sata vožnje nalazi se glavni turistički centar ove južnoameričke države grad Kusko Trenutno nema naučnog objašnjenja za ovaj prirodni fenomen.

  1. Ogledalo za divove

Svi oni koji su zaljubljeni u čuda prirode morali bi bar jednom u životu da otputuju u  Boliviju i posete najveću slanu pustinju Salar de Ujuni gde se nalazi najveće prirodno ogledalo na svetu. U vodi ima toliko soli, da kada se nakupi na površini, odraz neba je kao da ga gledate u ogledalu.

  1. Crveni tepih

Nedaleko od grada Panjin, Kina, leži prirodni fenomen koji se proteže na 130 kvadratnih kilometara močvare. Beskrajna crvena polja korova nalik crvenom tepihu ostavljaju svakog posmatrače nemim. Najbolje vreme za sve ljubitelje fotografije je između septembra i novembra tada su idealni uslovi za obilazak ovog prirodnog fenomena.

Tekst: Karlo Astrahan

Izvor: Traveling triangle